Eckes-Granini Sverige
Juicepressen #2 2018

Juicepressen #2 2018


NY REKORDSUMMA TILL VÄLGÖRENHET FRÅN TEAM RYNKEBY – GOD MORGON

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgon donerar 34,9 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer – och slår därmed historiskt rekord och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Det stod klart när insamlingsbeloppet offentliggjordes och checken lämnades över till Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden lördagen 6 oktober. 

Applåder och dånande jubel utbröt på Stortorget i Malmö, när Team Rynkeby – God Morgon för första gången offentliggjorde och lämnade över den rekordstora checken. Summan 34 935 752 SEK prydde den stora, gula check som räcktes över till Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden.

På plats som konferencier under dagen fanns Isak Thern, som själv drabbades av en hjärntumör som 16-åring. Han var mycket rörd när summan offentliggjordes.

– Det känns fantastiskt att vara på plats i Malmö denna dag, då denna rekordcheck lämnas över till Barncancerfonden. Det känns otroligt fint att så många människor lägger ner så mycket tid och hjärta i att bidra till kampen mot barncancer. Särskilt viktigt känns det att pengarna kommer att användas för att finansiera forskning gällande sena komplikationer och klinisk forskning, berättar Isak Thern och fortsätter;

– Allt fler barn överlever cancer idag, men väldigt många får svåra biverkningar av behandlingarna. Därför behövs det ännu mer forskning, för att få fram bättre och mer skonsamma behandlingar, för att fler barn inte bara ska överleva, utan också få ett värdigt liv efteråt. Jag själv drabbades av en förvärvad hjärnskada efter min cancer, så jag förstår verkligen hur otroligt viktiga de här pengarna är.

Två modiga mottagare
Efter att checken fått vandra runt hela paraden, över huvudet på samtliga deltagare lämnades checken över till två, små modiga mottagare på scenen. Där stod Hana och Elin, båda 7 år gamla, som själva drabbats av cancer. De möttes av stora applåder innan de slutligen fick äran att vara de som lämnade över checken till Barncancerfondens representant.

2018 års projekt är därmed avslutat och 2019 är redan i full gång. Vill ni se hur målgången i Paris ser ut kan ni följa Team Malmös sista etapp i somras här: https://www.facebook.com/TeamRynkeby/videos/1722974487738374/


JUICERIET

Under 2017 och början av 2018 har Eckes-Granini arbetat med ett projekt för att stärka hela juicekategorin i Sverige. Med den samlade kunskapen om juice och konsumenter från både Brämhults, Rynkeby och Eckes Granini (ute i Europa) har vi arbetat med att hitta insikter och initiativ som driver lönsam och långsiktig tillväxt – i allt från att lansera innovativa nya produkter till hur hyllor och kylar kan göras än mer inspirerande och locka till merförsäljning.

Hur lyfter vi in juicebarens inspirerande inramning och modernitet, där sockerdebatt och hälsa ses på ett helt annat sätt av våra konsumenter – ända in i juicehyllan? Hur kan vi i butik arbeta mot sockerdebatt och begreppsförvirring i kategorin? Och hur ökar vi möjligheter för tillväxt, nya konsumtionstillfällen och köpimpulser?

Se mer när Johan Kaij från Marketing Clinic berättar om projektet i en intervju på två delar, första delen ser ni här:


TRENDSPANINGAR FRÅN JUICEMARKNADEN

Källa: Juice trends 2018 for Eckes Granini, Pond Design Insights


FAKTA OM FRUKT I JUICESKOLAN

För att få kallas juice måste drycken bestå av 100 % frukt. Men sen finns ju juice som nypressad, ej från koncentrat och från koncentrat. I juiceskolan reder vi ut begreppen och lär dig skillnaden mellan de olika varianterna.

NYPRESSAD

Färsk frukt handplockas runt om i världen, beroende på vart den är i säsong och fraktas hel till i ett presseri nära där juicen kommer att säljas. I presseriet pressas den färska frukten och pastöriseras varsamt varpå juicen direkt fylls på förpackning och skickas till butik. På så sätt behåller den maximalt med smak och näringsämnen.

EJ FRÅN KONCENTRAT

Frukten plockas när den är i säsong och allra bäst. Inom ett dygn efter skörden pressas den och pastöriseras, utan att koncentreras, i odlingslandet för att bevara smaken. Drycken transporteras sedan till Europa eller Norden, där juicen förpackas och skickas till butik.

FRÅN KONCENTRAT

Frukten plockas i odlingslandet och pressas på plats inom ett dygn efter skörden. Juicen koncentreras genom att vatten ångas bort från den pressade frukten innan den transporteras. När den är framme i Europa eller Norden tillsätts vatten till fruktkoncentratet igen, juicen förpackas och skickas ut till butik.

FRUKTDRYCK OCH NEKTAR

Fruktdrycker kan göras på allt från koncentrat till nypressad juice – för att få kallas juice måste innehållet bestå av 100 % ren fruktjuice. Om man tillsätter vatten, socker eller något annat är det till exempel fruktdryck, nektar eller lemonad.


INSPIRERANDE SMAKER OCH TIPS

Höstmörkret är på ingång och vi njuter mer inomhus och i hemmet. Vad passar då bättre än att bjuda på en mättande nyponsoppa fullproppad med vitaminer?

Recept finns på sagolika.se

 

En varm och matig morotssoppa med lite sting passar utmärkt som en liten förrätt eller till middag med en skiva gott bröd. Gör det enkelt för dina kunder och samexponera alla ingredienserna i butiken.

Recept finns på brämhults.se

 

Höstmorgnar är perfekta för njuta av långa, mättande frukostar. Inspirera och bjud in dina kunder och gäster till att njuta av en god stund på morgonen.

Recept finns på godmorgon.com


Juicepressen är ett kundbrev som distribueras av Eckes Granini AB till samarbetspartners och kunder. Eckes Granini samlar under samma tak flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott! För frågor eller kommentarer, kontakta oss gärna på malin.bostroem@eckes-granini.com