Eckes-Granini Sverige
Juicepressen #3 2019

Juicepressen #3 2019


Rekordmånga företag vill synas på Team Rynkeby – God Morgons cykelkläder

I fjol samlade Team Rynkeby Fonden in 100 miljoner till förmån för svårt sjuka barn runt om i Norden. Om insamlingen fortlöper som den gjort hittills, är det mycket möjligt att även i år blir en rekorddonation.

I nuläget har deltagarna ingått inte mindre än 1100 platina- och guldsponsoravtal med företag, som vill synas på välgörenhetscykellagets särpräglade gula cykelkläder under kommande säsongen. För att göra detta betalar företagen en summa på minimum 25 000 kronor, som går oavkortat till den välgörenhetsorganisation som respektive land samarbetar med.

Tack vare att så många sponsorer valt att ingå i ett sponsoravtal, ligger insamlingen redan nu på över en miljon mer i insamlade pengar, än den gjorde exakt samma tidpunkt förra året. Framgången glädjer Carl Erik Dalbøge, direktör i Team Rynkeby Fonden.

– Det är en imponerande anda och det finns en fantastisk idérikedom bland årets deltagare, som visar på att det finns många sätt att samla in pengar. Jag är djupt tacksam för det hårda arbete deltagarna lägger ner för de organisationer vi samarbetar med, säger han.

I Sverige doneras 100 procent till barn med cancer
Team Rynkeby – God Morgons huvudsponsor God Morgon® juice står för alla centrala projektkostnader i Sverige, vilket innebär att 100 procent av de insamlade medlen går till Barncancerfonden.

Under 2018 samlades det totalt in över 100 miljoner kronor, varav närmare 35 miljoner gick till Barncancerfonden i Sverige. Detta gjorde Team Rynkeby – God Morgon till Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.


Rödbeta – en ny hälsotrend?

Funderar du på att leva lite hälsosammare och ta tag i träningen? Rödbetsjuice kan då vara något att testa. Flera studier pekar på att den färgglada rotfrukten kan hjälpa dig att hålla din hälsa i schack. Idag finns flera olika alternativ på marknaden och intresset bara ökar och ökar. Men det är alltså inte bara smaken som ligger bakom den växande trenden.

Allt från sänkt blodtryck och starkare immunförsvar till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar nämns som effekter av regelbunden konsumtion av rödbetsjuice. Som om det inte vore nog ser forskare även tecken på att motionärers prestationsförmåga ökar. Rödbetor innehåller nämligen nitrat som omvandlas till nitratoxid i kroppen, vilket leder till ökad syresättning i musklerna.

Rödbetsjuicens hälsofördelar är bevisligen många. Att den dessutom är oemotståndligt god är bara en bonus.


Juiceprat #2 fortsättning

Här kan du se del 1 av Juiceprat #2.


Lev hälsosamt med fruktjuice i vardagen

Att juicedrickare tenderar att äta mindre frukt och grönsaker har ni säkert hört någon gång. Men faktum är att detta inte är mer än en gammal myt. Det är precis tvärtom.

Enligt den vetenskapliga studien Commonly consumed beverages associate with different lifestyle and dietary intakes kan juice leda till en mer hälsosam kost. Du som regelbundet dricker fruktjuice är mer benägen att öka ditt totala intag av frukt, grönsaker och fisk. Att många människor inte äter tillräckligt mycket frukt och grönt innebär därför att juicen kan få en viktig roll – inte minst för barn. Det kan vara tufft att få sina barn att äta grönsaker, men med juice kan det bli lättare. Förutom att de får i sig fruktjuicen, kan de även vänja sig vid smaken och på så sätt också lära sig att uppskatta det i dess fulla form.

Minst 400 gram per dag. Så mycket frukt och grönsaker ingår i en hälsosam kost. Genom att göra fruktjuice till en vardaglig rutin kan du lättare uppnå detta mål. Det kan i alla fall vara värt ett försök.

Källa: https://fruitjuicematters.se/sv/


Smakfull inspiration!

Lys upp morgonen med en citrongul smoothie, både god och mättande med en exotisk touch av kokos och mango.

Recept finns på godmorgon.se

Nästa gång du lagar kyckling, prova den här heta citrusmarinaden gjord på bl.a. apelsinjuice. Lite sting i vardagen!

Recept finns på bramhults.se

Ett nyttigare snacks/fika att ha med sig på jobbet eller på utflykten är rawbollar, här med en underbar kombination av blåbär och lakrits.

Recept finns på sagolika.se


Juicepressen är ett kundbrev som distribueras av Eckes Granini AB till samarbetspartners och kunder. Eckes Granini samlar under samma tak flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott! För frågor eller kommentarer, kontakta oss gärna på malin.bostroem@eckes-granini.com